Kaasverslaving?

Kaasverslaving. Niet kunnen eten zonder kaas, kaas in en overal op, stiekem kaas snoepen, kaas kopen ook heb je hem niet nodig. Ook andere soorten kaas inslaan en daar in zwelgen en tot slot natuurlijk veel te dik worden en een te hoge bloeddruk omdat kaas, vooral oude en de meest favoriete, tamelijk veel zout bevat.

De kaas wordt voornamelijk 's ochtends bij het ontbijt genomen ("nog een dagje, dan ga ik afkicken") 's middags op een warme boterham ("dat kapje in de trommel is oud, dat smaakt alleen nog maar met gesmolten kaas") 's avonds bij het avondeten (die salade moet nog iets pittiger, wat blokjes kaas geven meer body) en dan later op de avond bij het slaapmutsje (" nou, ik weet dat ik het vandaag flink verknald heb met de calorieŽn, morgen beter") en intussen is bijna 3 tot 4 ons kaas geconsumeerd. Ik schaam mij diep.

Is dit een bekend probleem? Zijn er lotgenoten? Kom ik er ooit nog af???

Een kind (15) vertoont al tekenen die ook op verslaving wijzen, de rest kan gemakkelijk zonder kaas.

Een verslaafde.

 

En hier nog een bericht van een verslaafde

 

 

 

Geachte meneer/mekaas,

 

Ik, Kaas van Santen kan alleen maar aan kaas kazen, uh denken. Ik eet de hele dag kaas, ik roep de hele dag heel hard over straat kaaaaaaaaaaaaaaaaaas. En ook als ik sport, voetbal, kreeg ik pas een gele kaas omdat ik teveel scheldwoorden met kaas gebruikte. Zelfs droom ik vaak over kaas. Pas waren we met de familie in centerparcs, en ik zag overal kazen lopen, je weet wel die kazen met die oren.

Hoe kom ik van dit kaas probleem af?

Met vriendelijke kaas,

Kaas

 

En verslaving of gewoon een lekkerbek?

 

 

Ik moet toegeven, ik heb het lang ontkend... Maar ik ben ook verslaafd aan kaas.

 

Alles smaakt gewoon beter met kaas. Mijn schoonmoeder haalt extra kaas in huis als ze weet dat ik kom eten. Als ik kook zijn er maar weinig gerechten waar geen kaas in gaat. Maar het meest extreme is misschien nog wel mijn Lasagne, waar maarliefst 2 kilo kaas in gaat (en dan heb ik de volle pan kaassaus die erin gaat nog niet meegerekend), en dat is dan op een Lasagne voor 4 personen... Mijn vriendin vindt dat ik teveel kaas eet, ze wil dat ik light kaas eet, dat is minder ongezond. Light kaas vindt ik vies, het smaakt naar plastic. Daarom koop ik stiekem echte kaas, Ouwe jongens, Emmentaler, Boeren brandnetelkaas of gewoon een stukje goudse, het maakt me niet uit, als het maar echte, volwaardige (lees volvette) kaas is... Die eet ik dan snel op voor ik thuis ben. Maar over kaas gesproken....Hmmmmm een snee brabants roggebrood, met echte boter, oude kaas en een beetje hollandse mosterd.... Ik denk dat ik maar even naar de keuken ga...

 

 

 

Frederik-jan

 

 

 

 

Herkent U deze symptomen? Laat het ons weten.

E-mail: webmaster@familie.kaas.nl